Welke ramen zijn geschikt voor kunststof kozijnen?

Vandaag de dag wordt het meest gebruik gemaakt van kozijnen van kunststof. En niet voor niets. Dit materiaal is veel voordeliger dan de traditionele kozijnen van hout en aluminium. Verder isoleert het veel beter en is het vrij gemakkelijk schoon te maken met wat middel zodat de levensduur veel hoger is dan de anderen. Welke ramen zijn nu geschikt voor dit soort kozijnen? Een korte uitleg.

Vaste ramen

Zoals de naam al verklapt zijn dit ramen die niet open kunnen. Meestal bevinden zij zich tussen twee kiep- of draairamen in. Wel is een rooster voor ventilatie boven dit soort ramen iets wat gebruikt kan worden. Dit zijn vaak wat grotere ramen en deze zijn prima geschikt voor kunststof kozijnen.

Kiep- en draairamen

Doordat deze ramen zowel horizontaal als verticaal te openen zijn kan er prima geventileerd worden. Ook deze zijn geschikt om te gebruiken voor kozijnen van kunststof.

Valramen

De valramen worden veel gebruikt in de badkamers. Deze kleinere ramen zijn puur om te luchten en kunnen ook worden ingezet in combinatie met kunststof kozijnen.

Uiterlijk van kozijnen

Iets wat handig is aan kunststof is dat het te verkrijgen is in vrijwel iedere kleur. Zo zijn prima in te passen in elke woningstijl. Zelf wanneer men van houtlook houdt kan hiervoor gekozen worden. Zo heeft men toch het uiterlijk, maar wel de voordelen van kunststof.

Versteviging

Een laatste punt waar men op dient te letten bij aanschaf van kozijnen is een belangrijke. Kunststof bestaat naast PVC uit een versteviging van aluminium of staal. Niet alle leveranciers gebruiken deze extra laag over de hele breedte. Het kan dus voorkomen dat na verloop van tijd het raam niet meer goed sluit. Wanneer dit wel over de volle breedte is gedaan dan zal dit probleem zich niet voordoen.

Bron: http://www.kunststofraamkozijn.nl/