Wat is vloercoating

Vloercoating wordt steeds vaker toegepast op verschillende vloeren. Dit kunnen allerlei soorten vloer zijn. Zo kan er een coating over cement, beton en anhydriet aangebracht worden. De kunststof aanbrengen over een bestaande ondergrond is veel voordeliger dan het plaatsen van een nieuwe vloer. Wat zijn vaak voorkomende toepassingen en wat zijn de voordelen? Een korte toelichting.

Verschillende doeleinden

Een vloercoating wordt bij verschillende toepassingen gebruikt. Denk aan een winkelier die zijn vloer er weer nieuw strak uit wil laten zien na een overname bijvoorbeeld. Of een garage die een andere kleur vloer wil, omdat dit beter bij het geheel past. Kantoren maken er ook veelvuldig gebruik van en bij bedrijven waar de vloer tegen een stootje moet kunnen is een coating ook prima geschikt.

Altijd kwaliteit

Wanneer gekozen wordt voor een gerenommeerd bedrijf dan wordt gebruik gemaakt van een basis die bestaat uit uitstekende verharders en harsers dan kan er van worden uit gegaan dat de vloer vele jaren mee kan gaan. Deze vloeren zullen verder bestand zijn tegen chemische stoffen en vocht.

Verschillende uitvoeringen

Vloercoatings zijn in veel uitvoeringen leverbaar naar wens van de klant. Of men nu een prachtige betoncoating wenst of een vloer welke past in een garage. En ook een uitvoering met een industrieel karakter is mogelijk. Vloeren voor werkplekken kunnen een anti-slip coating mee krijgen.

Vloer bepaalt de uitstraling

Er wordt nogal eens onderschat wat het belang van een strakke vloer is. Neem nu als voorbeeld een showroom voor auto’s in een hoger segment. Hier moeten potentiële klanten meteen het goede gevoel krijgen. De eerste indruk bepaalt immers mede of men tot aankoop over gaat of niet.