Wanneer een ontstoppingsbedrijf inschakelen?

Het zijn de ongemakken in huis waar niemand op zit te wachten. Problemen met het riool of keukenafvoer. Helaas hebben oudere woningen er vaker last van dan nieuwbouw huizen. Geuren uit het riool zorgen voor een stank door het hele huis en zijn zeer vervelend. Beter om er meteen maar door professionals naar te laten kijken. Voor wat voor klussen bel je zo een bedrijf?

Riool ontstoppen

Met het riool kan er van alles mis zijn. Klussen die vaak nodig zijn, zijn bijvoorbeeld het detecteren van stank, repareren of vervangen van rioolbuizen en het inspecteren van het riool op afwijkingen met behulp van camera. Is er iets niet zoals het hoort te zijn dan is het aangeraden om meteen een ontstoppingsbedrijf te laten komen. Zo beperk je de verspreiding van de vieze geur door het huis.

Gootsteen verstopt?

Een ander veel voorkomend probleem is een verstopte gootsteen. Iedereen heeft wel eens last van voedselresten in de afvoer die het geheel verstoppen. Vaak is dan een spoeling met wat sterke ontstopper al voldoende om hier een eind aan te maken. Maar niet altijd. Dan is het zaak om een loodgieter in te schakelen en er naar te laten kijken. Het advies wat dan wordt gegeven is om beter op te letten wat er door de gootsteen gaat. Dus minder etensresten, bakolie en vetten.

WC laten ontstoppen

Het meest vervelend wordt het ervaren wanneer het toilet verstopt is. Mensen schamen zich hiervoor en gaan dus eerst zelf aan de slag om dit probleem te lijf te gaan. Regelmatig maakt dit het probleem alleen maar groter en blijft er nog meer achter in de riolering. Hier dus ook het advies om zo snel mogelijk mensen in te schakelen die weten wat ze aan het doen zijn. Dit scheelt veel tijd en geld en uiteindelijk ook veel viezigheid en stank in huis.