Waarom kiezen voor een betonlook vloer?

Wanneer je denkt aan een betonlook vloer denk je misschien vooral aan bedrijven. Maar het is een vloer die ook steeds vaker wordt gekozen door particulieren. De strakke uitstraling en het vrij gemakkelijk onderhouden zijn voordelen ten opzichte van traditionele vloeren. Waarom zou je als bedrijf kiezen voor een dergelijke vloer? Zijn er dan geen nadelen? Een korte uitleg.

Verschillende kleuren

Een voordeel van de betonlook vloeren is dat deze eenvoudig in een gewenste kleur te leveren zijn. Dit zorgt ervoor dat de vloer prima in overstemming met de rest van het interieur geplaatst kan worden. Zo is er prima een persoonlijk karakter aan te geven en is het goed in de bestaande huisstijl in te passen. De meest gekozen kleuren zijn antraciet en grijs. Maar af en toe wordt gekozen voor een aparte kleur omdat dit past bij een bedrijfslogo of de rest van het gebouw.

Personaliseren

Naast de kleur aan te passen is het bijvoorbeeld ook mogelijk om een tekst in de vloer te verwerken. Zelfs een compleet logo of afbeelding kan weergegeven worden in de vloer. Ideaal voor bedrijven om te gebruiken als visitekaartje aan klanten bij binnenkomst natuurlijk. Elke situatie heeft andere eisen. Zo zal een ruimte waar met gevaarlijke stoffen gewerkt wordt een andere laag nodig hebben dan een kantoorruimte. Het aanbrengen van een anti-slip laag is hier handig bijvoorbeeld.

Vloerverwarming

Doordat de vloeren mooi strak gelegd worden in een mooi geheel zijn ze prima te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Het kunststof materiaal leent zich hier uitstekend voor.

Prijs

De aanschafwaarde hangt af van een aantal zaken. Allereerst natuurlijk de oppervlakte. Ten tweede over welke ondergrond de betonlookvloer gelegd wordt. Is er veel werk nodig dan zal de prijs hoger uit vallen uiteraard. Hoe uitgebreider de afwerking en hoe meer extra’s gekozen worden bepaalt de uiteindelijke prijs van de vloer.