Interieuradvies belangrijk voor bedrijven

Iedereen heeft graag dat het er sfeervol en verzorgd uit ziet in huis. Je brengt er immers een groot deel van je leven door. Hetzelfde geldt voor de ruimte waar je werkt of waar je klanten wilt ontvangen zoals hotels, restaurants of winkels. Helaas is interieurarchitectuur niet datgene waar de bedrijven zelf kaas van gegeten hebben. Hier zijn specialisten voor welke hun diensten graag aanbieden aan elk type bedrijf. Een aantal voorbeelden van klussen welke zij vaak krijgen.

Binnenkomst of wachtruimten

De entree van een bedrijf geeft vaak de eerste indruk van een bedrijf. En die dient wel goed te zijn. Bij ieder bedrijf hoort een andere stijl. Zo heeft de wachtkamer een ander uiterlijk nodig dan de entree bij een bank bijvoorbeeld. Grote bedrijven pakken vaak groot en luxe uit met mooie beelden en stromend water uit een fontein bijvoorbeeld voor de uitstraling. Bedrijfsinrichting op maat is nodig om klanten meteen het juiste gevoel te kunnen geven.

Kantine

De plek waar het personeel verblijft tijdens de lunch mag een gezellige plek zijn. Meubels van relatief goedkope materialen die tegen ene stootje kunnen worden hier gebruikt. Anders is het als het een openbare lunchruimte is. Bijvoorbeeld in een groot warenhuis. Hier zal de huisstijl bewaakt moeten worden en meestal ook luxe naar buiten getreden moeten worden.

Werkplek aan huis

Veel mensen werken tegenwoordig (gedeeltelijk) thuis. En het is voor iedereen verschillend. De een wil een ruimte creƫren die wat zakelijker oogt dan de rest van het huis om zich te kunnen afscheiden. Een ander wil juist de werkruimte meer betrekken bij het woongedeelte en hier wat meer sfeer in onder brengen.

Al met al maakt dit het beroep van interieuradviseur zeer veelzijdig en altijd spannend. Over smaak valt niet te twisten en de mogelijkheden zijn eindeloos.