De voordelen van traprenovatie

Het belang van een goede trap in huis is welbekend. Het is de dagelijkse doorgang naar de slaapkamer en naar de zolder in de meeste gevallen. En die moet veilig zijn. Een stevige trap moet niet kraken en niet glad zijn. Een uitglijder kan vervelende gevolgen hebben namelijk. Trappen kunnen eenvoudig door renovatiebedrijven worden aangepast. Enkele voorbeelden van renovaties op een rij en de voordelen die deze met zich meebrengen.

Stevige trap is veiliger

Zoals gezegd is een sterke en stabiele trap beter voor de veiligheid. Het ligt aan de bedekking hoe glad de treden zijn. En hoe het schoon te maken. Kunststof is eenvoudig af te nemen met een doek. Hout zal meer werk kosten. Een ander voordeel van een sterke trap is dat deze meer geluid dempt. Zo hoef je niet door de hele woning elke stap te horen wanneer iemand omhoog of omlaag gaat.

Open trap of dicht?

Wanneer bij aanschaf is gekozen voor een open trap en dit later toch niet zo bevalt kan dit veranderd worden. Een traprenovatiebedrijf kan de open trap mooi sluitend maken. Ook kan men het uiterlijk mooi aan laten sluiten op de vloer of boven op de overloop voor een mooie samenhang.

Trapleuningen

Wanneer de trap in het huis te zien is, is het wel belangrijk dat de trapleuning mooi aansluit bij het geheel. Heeft de woonkamer een modern of chique karakter dan is een houten trapleuning niet op zijn plaats. Dan kan beter gekozen worden voor een RVS leuning. Bijkomend voordeel is dat dit materiaal zeer duurzaam en vele jaren mee kan gaan.

Verschillende materialen

Trappen zijn te verkrijgen in vele materiaalsoorten. En ieder heeft zo wel zijn voordelen:

  • PVC: Voordelig, zeer sterk en weinig slijtage
  • Laminaat: Weinig slijtage, bijzonder sterk en zeer hygiĆ«nisch
  • Kurk: Isoleert uitstekend, niet statisch, warm aanvoelend

Kortom, ook wanneer de trap na een tijdje niet meer in de smaak valt hoeft er niet meteen een nieuwe trap gekocht te worden. Trappen zijn prima te renoveren door specialisten.

Bron: Traprenovatiebedrijf.nl