CV ketel vervangen

Wanneer uw CV ketel aan vervanging toe is, komt hier altijd het een en ander bij kijken. U denkt aan de prijs van een nieuwe ketel, de besparing op stookkosten en de voordelen tegenover de nadelen. Het is hierbij belangrijk om een professionele offerte aan te vragen, zodat u gegarandeerd een goede nieuwe CV ketel ontvangt. Let ook op de besparing van energie. In onderstaand artikel leest u enkele nuttige tips over het vervangen van uw ketel.

Wanneer vervangt u uw CV ketel?

Deze vraag roept altijd vragen op. Is het verstandig om het in de winter te doen of juist in de zomer? Is hij eigenlijk wel toe aan vervanging na 10 jaar? Dergelijke vragen zijn niet raar en worden dan ook vaak gesteld. Gemiddeld gaat een ketel 12 tot 15 jaar mee, maar het kan natuurlijk zo zijn dat hij al eerder toe is aan een reparatie of zelfs al een complete vervanging door bepaalde mankementen. In het algemeen zegt men dan ook dat een ketel toe is aan vervanging wanneer hij echt versleten is. U kunt dit natuurlijk ook doen wanneer de kosten van een onderhoudsbeurt te hoog oplopen. Wanneer u meer wil weten over het vervangen van uw HR-ketel, kan dat door te kijken bij CV ketel vervangen.

Voordelen nieuwe CV ketel

Uiteraard is het ook slim om naar de daadwerkelijke voordelen van een nieuwe CV te kijken. Er zijn er namelijk een aantal, gezien het feit dat de technologie van tegenwoordig rap vooruit gaat. De meest recente ontwikkelingen zorgen ervoor dat de moderne ketel geniet van een optimaal rendement. Dit houdt in dat hij zo min mogelijk energie verbruikt en daarbij zo veel mogelijk kracht levert voor het verwarmen van uw huis.

Daarnaast zijn de stookkosten ook flink in prijs gedaald. U betaald dus minder voor energie voor uw ketel, terwijl u toch evenveel warmte benut.

Verder stijgt uw woningwaarde met een nieuwe CV. De technologie in dit apparaat zorgt ervoor dat de waarde van uw huis aanzienlijk stijgt, wat voordelig is wanneer u bijvoorbeeld uw huis wil verkopen in een later stadium.

CV ketel huren of kopen?

De voordelen van het huren van een CV ketel is dat de onderhoudskosten zijn inbegrepen bij het maandelijkse bedrag. Helaas is het wel zo dat deze kosten u elke maand achtervolgen, wat stress en druk kan opleveren als u krap bij kas zit.

Als u overweegt om een ketel te kopen, is het slim om in acht te nemen dat u eenmaal een wat grotere prijs betaald, maar daarna van het hele rataplan af bent. Daar komt wel bij dat u zelf nog een onderhoudscontract moet overleggen, waardoor u nog extra kosten krijgt voor onderhoud. Ook is het verstandig om hiervoor een offerte aan te vragen, dit kan bijvoorbeeld op Komparus.nl.