Op zoek naar een cv-ketel specialist

Snel een monteur voor je kapotte cv-ketel

Het moment dat je het huis niet warm krijgt, komt nooit gelegen. We krijgen er echter allemaal wel eens mee te maken. Je cv-installatie met regelmaat laten nakijken, is dan ook geen overbodige luxe. Het beste is om de gehele cv-installatie eens per jaar door een goede en betrouwbare verwarmingsspecialist te laten nakijken. Maar als je dan toch ineens zonder verwarming zit, dan wil je natuurlijk dat de monteur zo snel mogelijk kan komen om het euvel te verhelpen, zodat je er snel weer warmpjes bij kan zitten. Bij voorkeur zoek je een monteur uit de buurt, zodat die elk jaar bij je langs kan komen om de cv-ketel een onderhoudsbeurt te geven.

Oudere cv-ketel verliest snel rendement

Verwarmingsinstallaties hebben helaas niet het eeuwige leven. Dat is ook niet zo vreemd, want als je bedenkt dat een cv-installatie elke dag hard staat te werken, mag het eigenlijk een klein wonder heten dat je elke dag warm water hebt en het huis is verwarmd. Maar als cv-ketels de 15 jaar zijn gepasseerd, mag je gerust spreken van een cv-ketel op leeftijd. Per merk verschilt dit enigszins, maar je kan er van uit gaan dat de meeste merken cv-ketels vanaf 15 jaar minder gaan presteren en aan rendement verliezen. Dat geldt voor dure en goedkope cv-ketel.

Kies een goedkope cv met een goed energielabel

Als de monteur heeft aangegeven dat je beter op zoek kan gaan naar een nieuwe ketel, dan is je budget natuurlijk bepalend voor de uiteindelijke keuze. Het goede nieuws hierin is dat een goedkope cv-ketel in veel gevallen net zo goed presteert als een duurdere variant. Denk er bij het uitkiezen wel aan dat als je een goedkope cv-ketel wilt kopen dat de ketel een goed energielabel heeft. Een goedkope cv-ketel met een goed energielabel zorgt uiteindelijk voor een lagere energierekening. Vraag de verkoper van de winkel waar je gaat kijken voor cv-ketels welk type het beste past in jouw huis en of de betreffende ketel een goed energielabel heeft.